Beter gevonden worden door alle zoekmachines
Beter gevonden worden door je klanten en hoger dan je concurrent in Google?

Wist je dat 80% van je websitebezoekers je vinden via zoekmachines zoals Google? Je website of webshop optimaliseren voor zoekmachines is dus de beste manier om snel meer verkeer te genereren.

De professionele term voor het verbeteren van de vindbaarheid van een website is “zoekmachine optimalisatie”, in het Engels “Search Engine Optimization” of afgekort “SEO”. Na zoekmachine optimalisatie is adverteren met Google AdWords de grootste verkeersbron naar een website of webshop. Samen zorgen ze gemiddeld voor de 80 procent van het zoekverkeer.

Let op je concurrent!

Het aantal bedrijven dat bewust bezig is met het optimaliseren van hun website en webshop neemt nog altijd sterk toe. Niet alleen het aantal websites, maar ook het niveau van de zoekmachine optimalisatie neemt toe. Websites en webshops die niet investeren in SEO zullen uiteindelijk zakken of zelfs verdwijnen uit de zoekresultaten. Onderzoek heeft aangetoond dat de zichtbaarheid van een website drastisch afneemt als deze niet op de eerste pagina in Google staat. Bedrijven met een hoge positie worden door bezoekers gezien als ‘topmerken’ die ze onderbewust associëren met kwaliteit en professionaliteit. Zoekmachine optimalisatie wordt dus steeds belangrijker. De vestigingsplaats is ook belangrijk. Dus of je bedrijf gevestigd is in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Alkmaar, Leiden, Den haag of Haarlem geeft mogelijkheden om de lokale markt te bedienen. Klanten vinden het prettig om lokaal te kopen, dus google houdt daar rekening mee!

SEO en duurzame groei, wat zijn de voordelen?

Goede SEO leidt tot een structurele verbetering van de vindbaarheid van je website en webshop in zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo. Er zijn nogal wat bijkomende voordelen:

 • Een hoge plek zorgt dat je vaker in de zoekresultaten getoond wordt bij relevante zoekopdrachten
 • Een hogere positie zorgt voor meer kliks naar je site
 • Meer onbetaalde website- en webshopbezoekers
 • Minder websitebezoek naar de website van je concurrent
 • Je website of webshop wordt gezien als betrouwbaar
 • Websitestructuur wordt door SEO overzichtelijker voor zoekmachines en bezoekers
 • Zelf toevoegen van teksten heeft grote impact op je online vindbaarheid

Al bezig geweest met SEO? SEO verandert…

Over zoekmachine optimalisatie is veel informatie beschikbaar. Een zoekopdracht in Google op ‘SEO’ of ‘zoekmachine optimalisatie’ resulteert in meer dan 1 miljoen zoekresultaten. Op basis van deze enorme hoeveelheid informatie en SEO-tips blijkt dat:

 • De regels voor zoekmachine optimalisatie constant veranderen
 • ‘FOUTE’ zoekmachine optimalisatie wordt afgestraft.
 • Google regelmatig het algoritme verandert dat de positie bepaalt van je website
 • SEO niet alleen van belang is voor websitebouwers
 • Elke verandering aan de website of webshop impact heeft op de zoekmachine resultaten
 • Lokale zoekmachine optimalisatie is belangrijker dan ooit.

Wat is goede website zoekmachineoptimalisatie?

Daar weten we bij Ontwerphoek alles van. We doen meer dan het uitvoeren van een trucje. Wij zijn van mening dat zoekmachine optimalisatie van een website of webshop onderdeel moet zijn van een helder geformuleerde online marketingstrategie en voor elke klant uniek zijn. SEO is niet alleen het doorvoeren van technische verbeteringen, maar een combinatie van gedegen analyse, opstellen van heldere conversiedoelstellingen en goede SEO copywriting. Ook is SEO een ongoing proces.

Vrijwel alle klanten hebben dan ook een SEO abonnement op maat .

Terugbellen

Wilt u liever teruggebeld worden door iemand van het team? Laat uw gegevens achter en wij bellen u binnen 24 uur op!

Uw voorkeur?